Het ontstaan

Zorgboerderij De Deel is ontstaan uit een hobby. De eigenaar Hans van Veen heeft altijd al een bijzondere liefde gehad voor ezels. Zijn droom werd werkelijkheid toen hij in Haarsteeg een boerderij kon kopen met veel land voor ezels. Samen met zijn vrouw Jolanda van de Laar en kinderen wonen zij in het voorste gedeelte van de boerderij. De oorspronkelijke stallen zijn omgebouwd in een gezellig woonkeuken en –kamer met behoud van het karakter van de boerderij. Langzaam aan kwamen steeds meer ezels op de boerderij. Natuurlijk horen op een boerderij ook andere dieren thuis. Naast de mini ezels die uit Amerika zijn komen overvliegen is Hans zich ook gaan interesseren voor het kunekune varken. Momenteel lopen er vier grote kunekune varkens rond. Kijk onder het kopje ‘dieren’ om kennis te maken met de andere bewoners van Zorgboerderij De Deel.

Hans wilde zijn hobby en land op de boerderij graag delen met mensen. Hieruit is het idee ontstaan om een zorgboerderij te starten. In 2006 is deze opgestart met in de eerste jaren slechts een paar deelnemers. Later toen de plek bekender werd in ‘zorgland’ kwamen steeds meer enthousiaste deelnemers hun dag op een zinvolle manier doorbrengen op de boerderij.

Jolanda zorgt samen met twee collega’s, Joost Moors en Marja Schampaert voor de dagelijkse gang van zaken. Onder het kopje ‘team’, vertellen zij zelf waarom ze zo graag op de boerderij werken.

Werkwijze

Onze deelnemers wonen bijvoorbeeld in een woongroep of bij ouders thuis. Wij werken met PGB’s of functioneren als onderaannemer van een zorginstelling. Mocht u hierover meer willen weten, neem dat contact met ons op. Er zijn veel mogelijkheden!

Neem contact op

Stallen

We hebben verschillende grote stallen voor de ezels en de varkens. In de nacht staat de ezels bij ons op stal. Ieder voorjaar maken we ook een stal vrij voor twee lammetjes en twee kalfjes. De stallen worden iedere dag helemaal schoongemaakt zodat de dieren weer een frisse plek hebben om in te slapen. 

Bekijk alle dieren

Moestuin

In onze moestuin staat een prachtige kas waar we plantjes in kweken. Daar beginnen we in maart al mee. Als de plantjes goed gegroeid zijn gaan ze naar buiten. Daar staan twee grote kweektafels. Naast de kweektafels is nog een stuk grond waar we courgette, komkommers en pompoenen in de volle grond zetten. Deze producten worden bij ons in de keuken gebruikt tijdens de ochtend activiteit. Samen kijken we ieder jaar weer wat we graag in de moestuin gaan planten.