Een dag bij de Deel...

 • 09:15 - Start van de dag

  Vanaf 9.15u komt iedereen binnen bij de boerderij en gaan we een kopje koffie of thee drinken. En vertellen elkaar wat we hebben meegemaakt en praten de dag door. Alle nieuwtjes worden doorgenomen.

 • 10:00 - Lekker werken

  Om 10 uur starten we met onze taken. Er zijn deelnemers die gaan mee naar buiten en borstelen de ezels en krabben de hoefjes uit. Ook wordt er gezorgd voor de kippen, varkens, cavia’s, vogels en poes. Ieder van ons heeft zijn eigen taak. In het voorjaar hebben wij ook lammetjes en kalfjes die 2x per dag melk van ons krijgen. De mensen die graag binnen werken gaan eerst een wandeling maken met de honden van de boerderij. Dit doen wij in de prachtige omgeving van Haarsteeg. Zo beginnen we heel ontspannen aan de dag. Op maandag gaan we boodschappen doen voor onze activiteiten in de komende week.

 • 10:45 - Koffie, thee en een koekje

  Om 10.45u gaan we weer gezellig met elkaar pauze houden. Koffie, thee en een koekje zijn daarbij belangrijk.

 • 11:15 - Schoonmaken van de stallen

  Wanneer het 11.15u is worden de buiten de stallen schoongemaakt van de ezels, hokjes van de kippen gepoetst en de waterbakken verschoond. De ezels brengen we naar het weiland waar ze heerlijk de hele dag van de buitenlucht kunnen genieten. De mensen van binnen gaan de keuken in en maken iets lekkers voor tussen de middag, meestal is dit iets van een heerlijke verse soep, salade of hartige taart. Ook vinden we het lekker om onze eigen koekjes te bakken. Wanneer er iemand jarig is, bakt deze zijn eigen taart en wordt deze getrakteerd later op de dag.

 • 12:00 - Lunchen

  12 uur is het tijd om te genieten van de lunch en eten wij ons eigen eten op. Met een heerlijk kopje soep of iets anders.

 • 12:45 - Werken in de tuin

  Vanaf 12.45u gaan we weer aan de gang en worden er allerlei klussen gedaan die op dat moment nodig zijn en zijn ook seizoenafhankelijk. We gaan bomen snoeien, werken in het kasje en in de moestuin, zorgen dat alle plantjes en bloemen water hebben, de takken verzamelen en naar de boot brengen. Wanneer het windstil is gaan we de takken verbranden. Verder gaan we de kanten netjes maken van alle weilanden en zorgen dat alle bomen er keurig netjes uitzien. Wanneer alles rijp is gaan we appels, peren en kersen plukken en eten we sla uit de moestuin.

 • 14:15 - Een glaasje ranja

  Dan is het weer tijd om ranja te drinken, dit doen om 14.15u. We kunnen even heerlijk uitrusten van alle activiteiten die we hebben gedaan.

 • 14:30 - De dieren voeren

  Wanneer we weer zijn uitgerust en genoeg gedronken hebben gaan we ervoor zorgen dat alles is opgeruimd en schoon is voor de volgende dag. De ezels gaan weer terug naar stal en alle dieren krijgen eten.

 • 15:30 - Weer naar huis

  Om half 4 gaan we allemaal weer naar huis na een heerlijke dag gewerkt te hebben. Met de bus van de Deel, regiotaxi, of eigen begeleiding of ouders komen de deelnemers ophalen.