Joost

Na jarenlange ervaring in de jeugdhulpverlening en cultureel werk ben ik op De Deel terecht gekomen. Het werken met deze doelgroep vind ik heel erg leuk omdat het iedere dag anders is. Het buiten zijn en met dieren bezig zijn, samen met de deelnemers, doe ik dan ook met veel plezier. Ieder seizoen brengt andere werkzaamheden met zich mee. Daar passen wij ons het hele jaar op aan samen met de deelnemers.

Marja

Na 23 jaar, binnen het Speciaal Onderwijs gewerkt te hebben als leerkracht, heb ik de overstap gemaakt naar de zorg. Sinds november 2016 werk ik met heel veel plezier op De Deel. Ik geniet 3 dagen per week van onze deelnemers. Prachtig om te zien hoe zij hun dag invullen met activiteiten die bij hen past. Zo zijn we graag bezig met onze kookactiviteiten, honden uitlaten, boodschappen, met veel zorg en liefde plantjes groot krijgen in ons kasje en later deze naar buiten brengen, veel knuffelen met de dieren. Ook hebben we al kunnen genieten van onze bloementuin. En is er regelmatig tijd voor een spelletje en creatieve activiteiten. De voldoening uit het werken met mensen met een beperking haal ik uit de puurheid, spontaniteit, humor en enthousiasme van al onze deelnemers. Mijn dag is goed als de mensen tevreden zijn en terug kunnen kijken op een fijne dag!

Jolanda

Wat is het heerlijk om te mogen ervaren en te zien hoe wij samen met de deelnemers zorgen voor de dieren, planten, weide en bomen bij onze boerderij. Ik word blij als ik zie hoe we als één grote familie met elkaar omgaan. Iedereen kent elkaar hier goed en voelt zich veilig hier. Dit doen we door vooral de kwaliteiten van de deelnemers te benadrukken, veel te overleggen tijdens werkzaamheden of in de rustmomenten en bij te sturen waar dat nodig is. De nadruk leggen we niet op de werkzaamheden maar op het hele functioneren van de groep in een ontspannen omgeving. Ook onze doelgroep wil met een goed gevoel de werkdag afsluiten zoals we dat allemaal willen.

Na jarenlang in het bedrijfsleven te hebben gewerkt heb ik mezelf omgeschoold en de opleiding “Persoonlijk begeleider gehandicapten” met succes afgerond.

Vrijwilligers

Ger

Zorgboerderij “de Deel” is een fijne plek waar op een professionele, liefdevolle en plezierige wijze voor een mooie dagbesteding gezorgd wordt. Ook worden er regelmatig leuke activiteiten ondernomen die altijd erg gezellig zijn. Er zijn naast de drie vaste begeleiders een aantal vrijwilligers, waarvan ik er een ben. Ik ben er wekelijks op dinsdag en woensdag. Dit doe ik alweer een aantal jaren en geeft me veel voldoening. Het geeft me een fijn gevoel om onderdeel van dit team te zijn.

Monique

Ik ben Monique en ben sinds oktober 2018 2 dagen per week werkzaam als vrijwilligster op de zorgboerderij. Het leuke aan dit werk is dat ik altijd met een goed en voldaan gevoel naar huis ga. Dit doordat het contact met de deelnemers en collega’s heel erg leuk, intensief, soms verdrietig, erg leerzaam, grappig en gezellig is. Het is altijd weer een verrassing wat de dag gaat brengen. Bij binnenkomst word je altijd heel erg enthousiast begroet, daar word je al meteen blij van. Ik hoop nog heel lang met al deze leuke mensen (deelnemers en collega’s) te mogen samenwerken.

Meer weten? Neem contact op