De aangeboden activiteiten betreffen activiteiten buiten voor de buitengroep, gemiddeld 7 cliënten in de leeftijd tussen 20 en de 50 jaar en een ouderengroep welke bestaat uit gemiddeld 8 clienten in de leeftijd van 52 t/m 86 jaar.

Buitengroep

De doelstelling van de buitengroep is het bieden van een veilige, ontspannen werkomgeving waarin vaardigheden behouden worden en mogelijkheid is tot het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden. Dit alles afgepast op de mogelijkheden van de cliënt. De cliënten moeten zich voornamelijk thuis voelen, in een beschermende omgeving.

De werkzaamheden binnen de buitengroep spelen zich af in een natuurlijke omgeving, tussen de fruitbomen en de dieren.
De buitengroep verzorgt de dieren en het terrein van de zorgboerderij. De dagelijkse zorg bestaat voornamelijk uit het verzorgen van de ezels, de kalfjes, de cavia’s, de konijnen, de kippen, de kuikens en de varkens.
Iedere ochtend krijgen de dieren eten en drinken, en worden de stallen uit gemest. De ezels worden geborsteld, en net als de kalfjes naar de wei gebracht. De cavia’s en de konijnen worden gekamd en verzorgd. De eieren van de kippen worden geraapt.
Kortom het echte boerderij leven, waarin rust en de gezelligheid centraal staat.

In de middag zijn er werkzaamheden op de boerderij, sommige terugkomend zoals het verzorgen van de groente tuin. Het snoeien van bomen, het afvoeren van mest of ander tuinafval Andere werkzaamheden die simpelweg gewoon nodig zijn. Zoals het onderhoud aan de boerderij zelf. Het schuren en schilderen van deuren, het bouwen van een afdak, het repareren van hekken, het schoon spuiten van de stallen. Zoals op iedere boerderij is er altijd wel werk te verzetten, en word er gekeken welke werkzaamheden er het beste bij een cliënt past. Daarnaast word er gekeken of deze cliënt de mogelijkheid heeft om nieuwe vaardigheden bij te leren.

Dit alles gebeurd onder professionele begeleiding en de daarbij horende vrijwilligers.

Ouderengroep

De doelstelling van deze groep is het bieden van een zinvolle dagbesteding in een huiselijke sfeer, onderhouden van sociale contacten, ieder functioneert op zijn eigen kunnen en wordt gerespecteerd zoals hij/zij is. Het genieten van het buiten zijn en contact met de dieren op de boerderij maken het komen naar  de zorgboerderij bijzonder.

Zijn er biggetjes worden die dagelijks naar binnen gehaald en kunnen de clienten die willen heerlijk met hen knuffelen,dan wordt duidelijk dat , gezien de mooie reakties van de clienten,dagbesteding op de zorgboerderij een grote meerwaarde heeft.

Er is altijd vaste begeleiding aanwezig, die daarnaast ook bijna dagelijks wordt ondersteunt door een vrijwilligster, die er samen voor zorgen dat alle clienten voldoende hulp en vooral ook persoonlijke aandacht krijgen. 

In het dagprogramma is er ruimte voor activiteiten en daarnaast voor degene die daar behoefte aan hebben zijn er voldoende rustmomenten. De clienten brengen eigen brood mee, er wordt op de boerderij gezorgd voor soep, we eten gezamenlijk en het is een sociaal gebeuren waar tijd is voor elkaar. De groep maakt gebruik van de sfeervol ingerichte huiskamer , die zorgt voor een ‘thuisgevoel’, waar iedereen zich prettig voelt. 

De activiteiten die aangeboden worden zijn:

Creativiteit, spel, uiterlijke verzorging, kookactiviteit,film kijken,beweging, voorlezen,zingen, wandelen, omgang met de dieren.
De wat jongere clienten helpen regelmatig met bezigheden zoals opruimen na de lunch, was vouwen e.d. Zo draagt ieder die kan een steentje bij aan het totale gebeuren van de boerderij. Dit vergroot het gevoel van eigenwaarde. Wil een client graag eens buiten wat doen zoals onkruid wieden, kan dat altijd, belangrijk dat iedereen zijn mogelijkheden optimaal gebruikt en plezier beleeft aan hetgeen hij/zij mee bezig is.

Gezien de positieve reakties elke dag ,is de zorgboerderij een fijne omgeving voor de clienten, waar iedereen geniet en graag naar toe komt.